Liderii buni nu se servesc ci servesc altora


Liderii slujitori sunt lideri care slujesc nu intereselor proprii ci altora în ciuda dezamăgirilor proprii

Pat Riley, antrenor NBA, scria despre „pericolul de ‘eu’ „. Spunea ca lucrul cel mai dificil pentru indivizi când sunt parte dintr-o echipă este să se sacrifice. Când esti parte dintr-o echipă e foarte facil să devii egoist. Să joci pentru ‘mine’. Este foarte dificil să dezactivezi scuturile personale. Să recunoști cine și cum ești pentru a te abandona altuia. Dar tocmai acesta e paradoxul pe care trebuie sa ajungi să îl trăiești ca lider. Dorința de a te sacrifica pentru alții din echipa ta. 

Trebuie să renunți la prezentul imediat – comfort, lejeritate, recunoaștere, răsplătiri imediate – că sa atragi ceva chiar mai bun in viitor. The Winner Within’

Acest adevăr din baschet este aplicabil in toate domeniile vieții. Sa slujești pe alții poate fi foarte dur. Să cheltuiești energia și resursele pentru interesul altora poate fi extrem de epuizant. Totuși… liderii cei mai eficienți sunt „slujitori de cariera”. Nu e un eveniment la un eveniment…e un stil de conducere. 

Nimeni nu a demonstrat asta mai bine ca Iisus în noaptea premergătoare crucificării. Pentru mine, Iisus este omul care mă inspiră cel mai mult. (Nu spun că nu este Dumnezeu. Ci doar in calitatea lui de om….) Alături și pentru ucenicii cu care era într-o cameră a făcut lucrul de neimaginat. Atunci când nu era nici o slugă prezenta care sa spele picioarele conform obiceiului, El și-a asumat rolul. Liderul suprem a devenit slujitorul. Cel mai măreț, persoana cea mai importantă, a devenit cea mai nesemnificativă și cea mai de jos. 

A putut face asta pentru că era sigur de sine. Știa cine este și unde se duce. (V1). El a slujit echipei lui pentru că iubea membrii  ei în mod personal și în ciuda carentelor lor! Desi aceste două rațiunii pentru care a făcut spălarea picioarelor ar fi suficiente în sine, el a mai avut ceva in minte. 

La final le-a spus că a făcut un act exemplu, pentru ca așa cum a făcut El să facă și ei. (V15) Iisus nu a spus ca ei să facă ‘ce’ a făcut El, ci ‘asa cum’ a făcut El. 

Menirea lor nu era să devină „spălători de picioare” ci „slujitori de oameni„. Trebuiau să fie liderii slujitori!!!

Te numești creștin catolic, ortodox, penticostal etc… Sau te numești urmaș al lui Iisus? Ia un angajament să faci „așa cum” a făcut El. Cheltuiește-ți energia și resursele in slujirea celor din echipa ta sau cercul tau de prieteni! 

Dacă ai curaj, citește pasajul din Isaia 53 pentru caracterul lui Iisus în calitate de lider slujitor. Lasă-te inspirat! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s