Liderii buni au Integritate


După ce au făcut sute de sondaje James Kouzes and Barry Posner au identificat caracteristicile cele mai dorite la un lider. Rezultatul a surprins cel mai frecvent onestitatea și integritatea ca fiind caracteristicile cele mai căutate.

Iar asta face sens! Dacă oameni ar trebui să urmeze pe cineva în război, în afaceri, în biserică, în organizații nonprofit e nevoie să știe că aceste lider își va ține promisiunea și își va îndeplini angajamentele luate. 

În timpul cuvantarii de retragere de la conducerea statului Israel liderul național Samuel a făcut o propunere riscantă. Era anul 1042 înainte de Hristos. Succesorul lui, Saul devenea primul rege național. După ce a condus israeliții decade întregi le-a propus sa „pune pe tavă public” orice nefreptate sau abuz pe care el, ca lider național ar fi făcut cuiva. 👍👍👍👍👍

Mai surprinzătoare a fost reacția concetățenilor săi. În unanimitate au declarat că nimeni nu a fost nedreptățit de el.

Onestitatea și integritatea personală a lui Samuel a penetrat fiecare aspect al vieții lui. Aceste două caracteristici am determinat modul în care el a privit posesiunile materiale, afacerile și tratamentul aplicat celor mai slabi decât el.

Samuel s-a făcut pe sine responsabil în fața celor pe care i-a condus. Pur și simplu a decis să se lase scanat de ochii pătrunzători a unei populații migratoare cu care a avut de a face. În calitate de lider a decis să dea socoteală oamenilor pe care ia condus. Această practică a transformat stilul de conducere într-unul legendar!!!

Exemplul lui Samuel te provoacă să te ridici la același nivel de integritate și onestitate. Indiferent care sunt responsabilitățile tale de conducere afacer, creșterea copiilor, ONG etc Asumati-le cu onestitate.

Lasă că angajamentul personal de a trai cu integritate să se manifeste în toate aspectele cotidiene.

Un lider bun trăiește cu Integritate și onestitate permițând oamenilor de sub el să îi ceară socoteală. 

Înainte ca oamenii să ia decizia de a te urma în viziunea ta te vor evalua fără să îți spună. Daca pici la testul lor vor urmări buzunarul tău și nu inima ta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s