Liberii buni și valorile lor


Valorile sunt adevăruri neschimbătoare și nenegociabile care ne propulsează și determină comportamentul. 

Ele au forța motivațională. Ne oferă rațiunea pentru care facem ceea ce facem. Dar și limitatoare! Ofera limitele comportamentale pe care ți le impui. Eficienta unui lider de demonstrează în timp. Iar aici, valorile care motivează și restrictionează fac diferența. Valorile nu pot fi compromise.

Regele David a descris conceptul de valoare care determină comportamentul. Surprinzător unora, este descris în Biblie. Cine spunea că Biblia nu este o carte modernă? 😉

Liderul bun care trăiește o viața fără intenții rele și cu teama de Dumnezeu este un om care „spune adevărul din inima” (v2). Pentru că această persoană prețuiește adevărul, inima lui va transmite adevărul. Valorile nu se negociaza și nici nu se compromit. 

Pentru că liderul bun prețuiește bunătatea „nu face rău semenului său” (v3). 

Liderul bun prețuiește sinceritatea, onestitatea. Din această cauză își ține jurământul chiar dacă are de pierdut” (v4)

Un lider bun Prețuiește dreptatea de aceea „nu primește mită impotriva celui nevinovat” (v5)

Liderii buni care sunt conduși de valorile creștine plăcute lui Dumnezeu vor beneficia de un mare succes din partea oamenilor cât și a lui Dumnezeu. (V5). 

Indiferent ce se intampla in jurul lor vor trăi cu încredere în principiile și valorile corecte care le au format comportamentul. Această încredere de a oferi stabilitate emoțională, relațională și spirituală de care au nevoie. 

Care sunt valorile ce te definesc? În ce măsură îți oferă încredere cu privire la turnura situațiilor din viitor? Care sunt valorile de care ai nevoie să le integreze în Comportamentul tău pentru a conduce liniștit și cu încredere?

Stabileste-ti scopul de a integra valorile corecte și biblice în conduita ta personală și profesională. Liderii buni au valori bune și care au fost dovedite de a lungul timpului inspirate din stilul de viață al lui Iisus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s