Liderii buni au curaj și își asumă riscul.


Liderii au nevoie de curaj pentru modul în care acționează și iau decizii zilnic. Mai ales atunci când crizele lovesc. Generalul Iosua a fost in aceasta postura. Era anul 1406 Î.Hr. Cu siguranță se confrunta cu o criză de proporții cu privire la rolul lui de conducător. Din față se profila rezistență și forța popoarelor Canaanite. Din interior, tensiunea conducerii în război a unor triburi nomade de păstori…nerazboinici. 

Dumnezeu a înțeles nevoia lui Iosua de încurajare și a furnizat-o. L-a călăuzit astfel încât credința lui să devină puternică. Mai întâi ia amintit lui Iosua de credincioșia lui în păstrarea promisiunilor făcute (vs 3-6). Dumnezeu și-a luat angajamentul să ofere țara poporului său și îl va îndeplini. Succesul lui Iosua nu s-a datorat nici de cum abilităților militare strategice sau armatei bine instruite, ci lui Dumnezeu. 

În al doilea rând Dumnezeu i-a cerut lui Iosua să mediteze la primele cinci cărți ale Bibliei, scrise de Moise. Acolo va găsi înțelepciunea și încurajarea necesară pentru a conduce cu curaj națiunea. (V. 6-8)

În al treilea rând Dumnezeu i-a promis personal Iosua că va fi prezent în toate zilele vietii lui. (V9) indiferent cât de amenințătoare ar fi fost situația sau cât de rebelă ar fi fost națiunea condusă de el, Iosua nu le va fi înfruntat singur. Dumnezeu mereu a fost de partea lui. 

Aceeași sursă de putere este disponibilă oricărui lideri din ziua de astăzi care are nevoie. Când se confruntă cu o decizie riscantă cu privire la afacerea lui, un lider bun caută înțelepciunea lui Dumnezeu cu privire la situație. Se va ruga și va cauta indicii în Biblie referitor la principiile pe care trebuie să le aplice în situația dată. 

Biblia nu este o carte pentru generatia trecuta ci pentru generația aceasta. Înțelepciunea ei este o călăuză puternică pentru orice lider care trebuie să își asume un risc și să ia decizii corecte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s