Liderii buni dau socoteala


Darea de socoteală

Liderii eficienți folosesc aceleași standarde atât pentru ei cât și pentru ceilalți. Ei se păstrează într-o stare de dare de socoteală la fel cum cer socoteală oricărui altuia din echipa. Menținerea unui astfel nivel de dare de socoteala implică urmărirea unei onestități la 360 de grade. Liderii pricepuți primesc feedback consistent de la cei care lucrează deasupra lor, lângă ei și pentru ei. Eșecul de a furniza o structură prin care se facilitează darea de socoteală, va conduce la crize de caracter și de conducere personală și în echipă. 


Darea de socoteală în echipă, la toate nivelurile și direcțiile, împiedică criza care anulează potențialul creator al echipei și liderului. 

Tragedia regelui David dezvăluie ce se poate întâmpla liderilor care eșuează sa creeze structuri în care sa ofere răspunsuri cu privire la modul în care își au cheltuit timpul privat și professional. În cele din urmă Dumnezeu cere socoteala oricărui lider așa cum a făcut și regelui David.

David a fost genul de lider care le-a avut pe toate. Se bucura de o experimentare intima a lui Dumnezeu, o familie,  o poziție politică stabilă și un parcurs neîntrerupt de victorii militare. Singurul lucru pe care nu l-a avut era soția hititului Urie. Și își dorea asta. În timp ce restul armatei era la război nimeni nu a îndrăznit să îl întrebe de ce el stă acasă. Neavând pe nimeni în fața căruia să răspundă cu privire la timpul lui a comis ce se vede în ziarele de azi: adulter și crimă.


Dar acest lucru nu a plăcut lui Dumnezeu. În timp ce își ascunde păcatele de asociații lui nu putea să facă asta față de Dumnezeu. Într o zi Profetul Natan la confruntat pe David și regele a descoperit că orice rege da socoteală pentru faptele lui.

Liderii înțelept nu așteaptă criză să se întâmple ca mai apoi să creeze un climat de dare de socoteală. Se construiesc structuri și relații care împiedică păcatele lor și dezlănțuie potențialul. Practici onestitatea la 360 de grade? Ai pe cineva căruia îi dai socoteală cu privire la viața ta privată și profesională?

2 Samuel 11:1-5, 27

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s