Sarbatorim Craciunul sau pe Iisus?


Si dacă am ajuns să sărbătorim crăciunul si nu pe Iisus??!?!!

Petrecere de craciun si rolul lui Iisus Mai bine este sfârșitul unui lucru decât începutul lui….. (Eclesiastul 7:8)

Dacă aplicăm acest text în general la tot felul de situații de viață sau tehnice… ce ne împiedcă să îl aplicăm cu privire la Crăciun?!?! NAșterea de Crăciun a lui Isus a fost un început. Nașterea e începutul vieții! atunci… confirm Eclesiastul 7:8… ce poate fi mai bun decât nașterea lui Iisus?

Iată ce am găsit:

Mediul creștin, oricare ar fi acesta, s-a obisnuit să vobească despre Nașterea lui Iisus ca de ăarcă ar fi un sfârșit în sine. Orice naștere în lumea aceasta este un început, deci și a lui Iisus este tot un început. Doar privind imaginea de ansamblu poti vedea clar. Recunosc ca am fost unul din acei oameni care au privit Craciunul un eveniment final. Finalitatea lui era dată de faptul că eu consideram motivul întrupării ca fiind ”să ne salveze de păcat”. Adevărat…. dar incomplet!

Completarea poveștii crăciunului îl găsim în aceste texte:

6 Căci un Copil ni s-a născut,  un Fiu ni s-a dat,  iar autoritatea va sta pe umerii Săi!   Va fi numit: «Sfetnic minunat9:5 Sau: Minunat, Sfetnic”>,  Dumnezeu puternic, Tată veşnic, Prinţ al păcii.» 7 Autoritatea Sa va creşte neîncetat  şi va fi o pace fără sfârşit  pentru tronul lui David şi împărăţia Sa.   El o va întemeia  şi o va întări prin judecată şi dreptate,  de acum şi pe vecie.   Râvna DOMNULUI Oştirilor  va face aceasta. (Isaia 9)

El (Iisus, Copilul născut) va judeca între multe popoare, va hotărî între neamuri puternice, depărtate. Din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare; niciun neam nu va mai trage sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa să facă război; ci fiecare va locui sub viţa lui şi sub smochinul lui, şi nimeni nu-l va mai tulbura. Căci gura Domnului oştirilor a vorbit. (Mica 4:3-4)

Planul întrupării a fost îndeplinirea decretului lui Dumnezeu la credție (Gen 1:28): anume, ca omul să domnească pe pământ și să îl stăpânească  prin dreptate și adevăr, prin manifestarea iubirii lui Dumnezeu.

Adam a abdicat cedând dreptul de a conduce lumea lui Satan iar Iisus a venit ca să recâștige în calitate de om dreptul pierdut. De aceea Isus este numit al doilea Adam (De aceea este scris: „Omul dintâi, Adam, a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă. 1 Corinteni 15:45)

Iisus s-a născut pentru a restaura lumea aceasta și va crea un nou sistem în care cei drepți vor triumfa, vor fi răsplătiți.

Modul în care se va realiza acesta domnie a lui Iisus, prin contribuția ta este dat de îndemnul lui Mica, profetul. Toate popoarele umblă, fiecare în numele zeilor lor; noi însă vom umbla în Numele Domnului, Dumnezeul nostru, pentru veci de veci!” (Mica 4:5)

Depinde de tine și de mine dacă aleg să trăiesc pentru Dumenzeu sau pentru propriul meu interes. Iisus s-a născut pentru a deschide calea pentru un nou sistem de guvernare mondial în care cei mântuiți de păcatele lor să conducă împreună cu el. (2 Timotei 2:12) Alege un alt fel de Crăciun.

Nu te bucura de ”Ziua de naștere” a lui Iisus, dacă nu vrei să trăiești ca și El restul anului. Nu te șterge la gură de tortul sărbătoritului fără să aduci inima ta ca dar (Prov 23:26) în schimbul mântuirii ce ți-o poate da… dacă vrei asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s