Retrospectiva politică 2012 din perspectiva biblică


Ponta Vs Basescu

Pasajul biblic din 2 Samuel 15-18 reflectă cu fidelitate situația politică prin care a trecut România în vara acestui an, 2012. A fost un puternic impact Absalomic asupra scenei politice. Pentru cei care vor cu sinceritate să creadă în Dumnezeu, și aici fac apel la creștinii cu discernământ, trebuie să înțeleagă că Biblia nu este doar povești istorice ci sursă de inspirație pentru evenimentele contemporane. Biblia a fost și rămâne Cuvântul lui Dzeu pentru fiecare generație.

Nu sunt un susținător al vre-unui partid politic. Nu încerc să fac lobby pentru nimeni. Doar am fost surprins să observ similaritatea puternică dintre pasajul amintit și situația curentă. Din punctul meu de vedere, atât cât am putut să fiu informat, cred că nici președintele actual Băsescu nici fostul președinte interimar Antonescu nu sunt oameni după inima lui Dumnezeu. Nu cred că sunt de o integritate care să corespundă funcției pe care o vizează președenția. Dar dincolo de acest aspect, Biblia are un mare cuvânt de spus în dreptul acestei situații care a reflectat cu fidelitate încălcarea principiilor biblice.

Până cu o zi înainte de referendum, am dorit demiterea președintelui Băsescu. Motivul a fost pur subiectiv și oportunist: Dacă tot s-a ivit ocazia, de ce să nu ”profit de ea”. Nutream speranța că un altul ar fi mai bun. Aceași speranță populară, păguboasă dealtfel, pentru că pe un creștin îl împiedică să își mai folosească discernământul, intoxicândul cu adrenalina oportunității. Simțeam să îl amendez pe președinte pentru greșelile prin care nu a arătat interes pentru poporul român și pentru bunăstarea lui, promisă electoral.

Dar m-am gândit la decizia Curții Constituționale prin care se susținea că Băsescu nu a încălcat Constituția și nici nu a făcut acte de trădare prin care ar fi trebuit să fie înlăturat. Aceași lege care l-a ”ales” trebuie să funcționeze și la demitere. Doar că potrivit pârgiilor legale nu putea fi demis. O altă legalitate potrivit căreia se putea demite președintele a fost decizia parlamentară. Conform ei putea fi demis, dar această decizie nu putea fi susținută de Constituție.

Atunci mi s-a trezit amintirea textului din Biblie, amintit mai sus. Era o reconstituire a situației politice a vremurilor lui David, împăratul evreu din Biblie. Legal nici el nu putea fi demis. Dar fiul lui, Absalom, a fost cel care a convins mulțimea de oameni că regele trebuie înlăturat. Motivul era simplu: eu, Absalom, aș fi mai bun. Surprinător de asemănătoare cu motivația pentru care Ponta a vrut demiterea lui Băsescu: el și Antonescu ar fi fost mai buni. După care David pleacă din Capitală, la fel cum dl Băsescu a plecat din Cotroceni. Se instalează o nouă conducere în Israel: Absalom și generalul lui și mulțimea de susținători care au devastat palatul lui David, a abuzat de onoarea regelui și s-a culcat cu țiitoarele acestuia etc… Absalom s-a făcut plăcut poporului prin alimentarea setei de răzbunare a acestuia. Într-un final, se face o luptă (un referendum) iar Absalom este învins după mai multe zile de luptă prin faptul că este ucis de generalul lui David. Curtea constituțională a decis că președintele suspendat trebuie să se întoarcă la Cotroceni, la fel cum și David a fost readus la Ierusalim.

Fac apel la logica și descernământul creștinului sincer. Dl Băsescu ca și David este slujitorul lui Dumnezeu (Romani 13), autoritatea lui Dumnezeu peste România. Singura care putea să îl demită pe președinte era consțituția. Aceasta nu a putut să o facă, neavând dovada pentru care să demareze demiterea. Deci, principial înaintea lui Dzeu, dl Băsescu nu avea voie să fie demis doar prin decizia unei majorități parlamentare. Si Absalom a strâns o majoritate care l-a demis pe rege.
Ca și tară nu vom putea vedea binecuvântarea lui Dumnezeu peste noi până nu onorăm pe cei care Dzeu i-a pus peste noi. (Matei 23:39) Cei ce vin în numele Domnului sunt președinții unei tări!!!!! Dacă noi ridicăm mâna împotriva trimișilor lui Dumnezeu, cum puteam scăpa nepedepsiți? Absalom nu a scăpat! A plătit!
Cred că seceta de peste România din acest an, este o plată rapidă pe care a făcut-o Dzeu poporului motivat de același spirit ca al lui Absalom. Interesant cum în urma ruperii legământului cu Gabaoniții, a venit o secetă peste Israel pe vremea lui David (2 Samuel 21). Saul a încălcat legământul și Dumnezeu a pedepsit mai târziu. David se pocăiește și Dumnezeu iartă poporul prin aducerea ploilor peste tară. Alegerea unui președinte este un legământ pe care nu îl poți rupe abuziv fără să stârnești mânia lui Dumnezeu. Partea interesantă este că ploile au început în România după ce președintele a fost declarat legitim prin decizia Curții Constituționale. Surprinde?!?! Pe mine nu! Doar îmi confirmă cât de puternică este Biblia. Păcat că nu a avut loc aceată pocăință mai devreme. Ar fi fost salvate recoltele într-o măsură suficientă.

Sperăm să învățăm din lecțiile istoriei din 2012!!!

2 Samuel 15-18, 21                        Vara anului 2012
David ––––––––––– Băsescu
Absalom –––––––––– Ponta și Antonescu
Răzvrătirea lui Absalom –––– Referendumul
Uciderea lui Absalom ––––– Înlăturarea lui Antonescu
Reîntronarea lui David ––––- Decizia Curții Constituționale de invalidare a referendumului
Pedeapsa secetei de trei ani ––– Seceta din vara aceasta

Reclame

Un gând despre „Retrospectiva politică 2012 din perspectiva biblică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s