CC Ses 019 – Răspunsul miresei la dublul test pe care l-a primit


A. În momentele dificile, Mireasa exprima iubirea ei pentru Isus (CC 5:8-16). În loc să fie ofensată de Dzeu ea este bolnavă de iubire. Mărturia ei este Isus rămân loial pentru că te iubesc, pentru că Tu ești frumos (CC 5:8-10). 8 Vă conjur, fiice ale Ierusalimului, dacă-l găsiţi pe iubitul meu, ce-i veţi spune? … Să-i spuneţi că sunt bolnavă de iubirea lui! (CC 5:8)

B. Ea răspunde lui Dzeu cu iubire și altora cu smerenie prin faptul că strigă după ajutor pe fiicele Ierusalimului, care sunt mai slabe spiritual. (ea nu a disprețuit biserica, deși aceasta a rănit-o).

C. Fiice imature ale Ierusalimului o întreabă două lucruri:   1. ”De ce Îl iubești așa de mult?” (5:9). El și-a retras prezența de la ea (v6) apoi a mai permis și liderilor spirituali să o rănească (v7). După ce acestea primesc răspunsul Miresei, revin cu o a doua întrebare. 2. ”Cum putem să Îl cunoaștem și noi așa cum îl cunoști tu?” (CC 6:1). D. Isus îi răspunde prin manifestarea unei iubiri extravagante și prin comunicarea gândurilor pe care le-a avut în timp ce ea, mireasa, suferea și se lupta (CC 6:4-10).

Ses 019 – Răspunsul miresei la dublul test pe care l-a primit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s