Mesajul pierdut al Bisericii moderne – Evanghelia Împărăției lui Dzeu


 

Totul a început într-o seară în care am fost izbit de subiectul întâlnirii cu tinerii de la Biserica Bob de Muștar. Era vorba de un personaj: ILIE, profetul din vechiul testament. Dar de data aceasta era vorba de modul în care se va împlini profeția că Ilie va veni înainte de revenirea lui Iisus.

Din ce înțeleg din ceea ce citesc în Biblie, Ilie va fi reprezentat de data aceasta de Biserică.

Ceea ce a început să mă intrige este faptul că noi nu mai predicăm mesajul apostolic. Sunt născut din nou de 15 ani. Pot număra pe degete câte mesaje am auzit despre Ziua Domnului (revenirea lui Iisus și motivul pentru care o face)

Am fost surprins de 2 lucruri… asta în faza inițială:

  1. Iisus parcă a predicat altceva decât noi. El a predicat Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. Luca 4:43, Luca 8:1, Matei 4:23, Matei 9:35. Noi predicăm doar Evanghelia (cum spunem noi). Modul în care poate cineva să își asigure un loc în rai. Nu intru în detalii despre posibilitatea pierderii mântuirii… (personal nu sunt de acord cu termenul pierdere, mai degrabă ar trebui să folosim părăsit).Care este diferența dintre a vesti Evanghelia și a vesti Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu? Oare ce a pierdut Biserica?… Cu ce mesaj a rămas? L-a trunchiat pe drum?
  2. Pavel a predicat la noii convertiți subiectele tabu ale Bisericii moderne!!!!! (Venirea lui Anticrist, evenimentele premergătoare, Ziua Domnului etc) Subiecte despre care Biserica spune doar că nu e treaba noastrăsă știm vremi și soroace! Și a făcut asta doar în cele trei sabate în care a stat cu ei (Fapte 17:2, 2 Tesaloniceni 2:5).Oare de ce Biserica a încetat să mai predice despre Împărăția lui Dumnezeu și se oprește doar la modul în care cineva poate intra în ea? Ne este prea greu să citim ceea ce scrie? Avem nevoie de Filip evanghelistul!!! Nu e de mirare că Biserica este debusolată și este concentrată doar pe aici și acum…. pierzând din vedere eternitatea. Trist!Oare ce a predicat Iisus în acei ani de lucrare?!?! Doar cum să ajungi să te împaci cu Dumnezeu?!?! Sau și ce implicații are mesajul lui pentru noi, credincioșii de azi?
  3. Cele mai importante mesaje sunt spuse înaintea plecărilor lungi…. Cel mai important mesaj al lui Iisus a fost cel de dinaintea plecării. Mai surprinde pe cineva că a vorbit 40 de zile despre Împărăția lui Dumnezeu?!?!? (Fapte 1:3)

Citeam Romani. M-a surprins că sunt 34 de referințe la Împărăția lui Dumnezeu ce vine pe pământ sau la viața din ea!!!!!! NOUL TESTAMENT MUSTEȘTE DE REFERINȚE LA ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU!

Romani (referințe despre Împărăția lui Dzeu)
1:5;
2:5,6,9,10,12,16
4:13
5:2
6:23
8:17,18,19,21,23,28, 29,30,32
9:23,28
11:26, 36
12:12,19
13:11
14:9,10,11,16
15:4,12
16:20,25

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s