Cei „violenti” pun mana …


Din zilele lui Ioan Botezătorul si până acum, în Împărătia Cerurilor se da buzna, si cei Năvalnici pun mâna pe ea.
(Matei 11:12 – NTR)

And from the days of John the Baptist until now the kingdom of heaven suffereth violence, and the violent take it by force (Matei 11:12 KJV)

Parcă nu suntem obisnuiti sa gândim legatura dintre Imparatia lui Dzeu si violenta. Aparent sunt opuse. Dar mai degrabă ar trebui să definim violenta in contextul prezentat de Isus.

Imparatia care a venit peste voi, asa cum o numea Isus reprezenta manifestarea puternica a Duhului lui Dzeu in vederea eliberarii, iluminari si vindecarii. Era un aspect important al venirii lui Isus, alaturi de deschiderea drumului spre mantuirea sufletului uman: credinta in jertfa Lui.
Manifestarea puterii lui Dzeu promise in Fapte 2, nu are loc oricum. Mantuirea are loc doar dorind sa o primim. Manifestarea lui Dzeu in viata noastra nu mai poate avea loc in acelasi fel. Nu mai este gratuita. Costa … iar pretul este manifestarea violentei noastre in termenii lui Isus.
Din moment ce Isus ne-a chemat sa binecuvântăm e cei ce ne batjocoresc, este clar ca nu este loc de violenta fizică. Dar violenta va aduce manifestarea Imparatiei lui Dzeu intr-o masura extraordinara… dacă este îndreptată unde trebuie. Noi nu avem de luptat împotriva cărnii si sângelui (oamenilor) ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac rău, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești. 
Principalul obstacol în calea Imparatiei lui Dzeu este firea noastra. Violența trebuie îndreptată împotriva acesteia!!!! Iar modul în care ne luptăm până la sânge este rugăciunea dedicată, postul, studiul, părtășia, cântecul. Întotdeauna va exista ceva din firea ta care va striga: vreau mâncare, vreau odihnă, vreau să fiu singur, sunt prea obosit pentru repetiție, nu am chef azi…..
Oprește-te și revino la lupta. Fii violent împotriva firii tale!!!
Cei violenți vor pune mâna pe Imparatia lui Dzeu care nu mai este gratuită precum mântuirea! Aceasta era rugăciunea lui Isus pentru lucrători la secerișul Lui. Aceștia sunt cei mai vilonenți oameni pe care i-a văzut pământul.

Ca întotdeauna, în economia lui Dzeu de a-și zidi Împărăția, există două posibilități. Să faci parte din echipa care o va folosi El (cei violenți) sau să stai deoparte și să te uiți la manifestarea ei ca și călărețul pe brațul căruia se rezema împăratul (2 Regi 7:19-20) și să nu ai parte de ea.

Ce citești azi e o bobiță de muștar care poate crește mare dacă îi dai voie, sau poate muri, răpită de păsările cerului. (Mt 13:4)

Violența pentru împărăția lui Dzeu, nu este o opțiune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s