Probleme în familie – 3. Fără afecţiune


Şi s-a sculat şi s-a dus la tatăl lui. În timp ce el era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el; a alergat la el, l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat mult. Luca 15:40

Apoi tatăl său, Isaac, i-a zis: – Apropie-te şi sărută-mă, fiule. El s-a apropiat şi l-a sărutat; Isaac a simţit mirosul hainelor lui şi l-a binecuvântat zicând: „Mirosul fiului meu este ca mirosul câmpului pe care Domnul l-a binecuvântat. Geneza 27:26-27

Familiile sănătoase sunt calde şi afective. Regulile, precum oamenii sunt flexibile. In familiile disfuncţionale de tipul „familie rigidă”, flexibilitatea nu este un concept uzitat iar afecţiunea este rareori exprimată. Tatăl are tendinţa de a fi obsesiv în ce priveşte standardele în familie. El este tipul mai dur, rece, care „trebuie să păstreze echilibrul” (spune el).

Ba mai mult, fiecare membru din familie trebuie să ştie să îşi poarte de grijă. Această tendinţă nesănătoasă are menirea de a educa pe copii că orice formă de afecţiune este greşită. Bărbatul nu are voie să plângă pentru că părinţii i-au replicat mereu băiatului din familie că plânge ca o fetiţă.

Noi slujim unui Dumnezeu iubitor care demonstreză iubirea lui pentru noi în nenumărate moduri. Una din cele mai atacate imagini despre Dumnezeu este cea a unui Dumnezeu iubitor, afectuos, pasionat de noi… îndrăgostit! Satan a încercat să inducă acestă percepţie despre El începând cu educaţia din familie care prevedea că a exprima afecţiune este greşit.

Copiii notri au nevoie să audă, să vadă şi să simtă iubirea noastră prin îmbrăţişări, sărutări şi cuvinte de iubire. Nu este nevoie de o ocoazie specială ca să spui copilului tău te iubesc.

Cu ce ocazie îţi spune ţie Dumnezeu că te iubeşte? Când meriţi asta?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s